Még három hétig lehet pályázni két bértámogatásra

Mostanáig 225 ezer munkavállaló után több mint ötvenmilliárd forint értékben igényelte csaknem 15 ezer vállalkozás a munkahelyvédelmi bértámogatást és a k+f+i bértámogatást. A munkavállalók megtartásához hozzájáruló támogatásokra egyaránt augusztus végéig lehet benyújtani az igényeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 11. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdaságot, a káros hatásokat a kormány komplex intézkedési csomaggal mérsékeli, valamint az adó- és járulékkedvezményeken, a hatékonyságnövelő és versenyképesség-javító támogatásokon túl munkaerőpiaci intézkedésekkel is védi az elmúlt tíz év eredményeit – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Tájékoztatása szerint

a munkahelyvédelmi bértámogatási programban 14 ezer vállalkozás nyújtott be eddig kérelmet 203 ezer munkavállalóra. A pályázaton eddig 192 ezer munkavállaló esetében született támogató döntés, a feldolgozás folyamatosan zajlik.

A bértámogatást 2020. augusztus 31-ig lehet igényelni.

A gazdasági ágazatok közül legnépszerűbb a feldolgozóipar, második helyen áll a kereskedelem, a gépjárműjavítás, harmadik helyen a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás, negyedik helyen pedig az adminisztratív és a szolgáltatást támogató tevékenység.

E négy ágazat adja az összes beérkezett kérelem mintegy nyolcvan százalékát.

Szintén augusztus 31-ig lehet még igényelni a kutatás-fejlesztés-innováció (k+f+i) bértámogatásokat. A gazdaság fellendítésében nélkülözhetetlen k+f+i esetében a bértámogatási programban eddig több mint 22 ezer munkahelyre nyújtottak be pályázatot csaknem 17 milliárd forint értékben. Bodó Sándor hangsúlyozta, a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései a 2010 utáni időszak eredményeire építve nagymértékben segítik a magyar gazdaság kilábalását a koronavírus okozta válságból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.