Nincs kamatemelés

Rácz Gergő
2019. 06. 25. 14:11
null
MNB Magyar Nemzeti Bank 20150422 Fotó: Katona Vanda/Napi Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem változtatott júniusi havi rendes kamatdöntésén a feltételeken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntéshozó testülete: a monetáris tanács meghagyta 0,9 százalékon az alapkamatot, és ami talán kisebb meglepetés, az egynapos betét -0,05 százalékos kamatszintjét sem módosította.

Utóbbi emelését azért tartotta elképzelhetőnek, illetve akár valószínűsíthetőnek, több piaci elemző, mivel megindult az infláció és úgy tűnik, hogy a mutató túlugorhatja akár a jegybank 3 százalékos középtávú inflációs céljához rendelt plusz-mínusz egy százalékos tűréshatár felső küszöbét is.

A kamatdöntést követő közleményen túl a jegybank újabb iránymutatással szolgál, Nagy Márton alelnök, valamint Palotai Dániel és Virág Barnabás ügyvezető igazgatók tartanak háttérbeszélgetést a sajtónak és a szakma képviselőinek. A háttérbeszélgetés témája „a monetáris politika aktuális kérdései.”

Az MNB hasonló eseményeken a múltban már többször komoly változtatásokat jelentett be az addigi politikájában, illetve az sem zárható ki, hogy a korábbiakon túl ismét újabb eszközöket vezet be a jegybank.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.