Nyereséges lett az MKB-csoport az év első felében

A 7,2 milliárd forintos eredmény 39 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Forrás: MTI2020. 08. 27. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB-csoport 7,2 milliárd forint korrigált, konszolidált adózás utáni eredményt ért el az első fél évben, ami 39 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában – közölte a bank csütörtökön a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében. A bank mérlegfőösszege 20,8 százalékkal 2207,8 milliárd forintra nőtt az első fél év végére az egy évvel korábbihoz képest, az ügyfélállományok gyors bővülésének köszönhetően. A saját tőke 196,4 milliárd forintra emelkedett a március végi 188,6 milliárd forintról, az egy évvel korábbihoz képest pedig 14,7 százalékkal nőtt. Az MKB-csoport tőkemegfelelési mutatója 19,8 százalékos volt az első fél év végén.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.