Nyugalom és kivárás a szállodákban

Sokan visszamondták külföldi útjukat és a belföldi turizmusban is megtorpant az egyébként lendületes utazókedv idehaza. A vidéki, fővárosi szálláshelyeken alapvetően érezhető a bizalom a szolgáltatások iránt. A vendégek kivárják, hogyan döntsenek a szobafoglalásaikról, a szolgáltatók rugalmasan kezelik a megkereséseket. A szállodaszövetség lapunknak jelezte: a megelőzés jegyében elrendelt fokozott intézkedések mellett felkészült a védekező helyzetekre.

2020. 03. 07. 6:45
null
Egyes ágazatokban nélkülözhetetlen a további támogatás Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Inkább kivárás jellemzi a belföldi szálláspiacot, nem meghatározó az itthonról visszamondott szobafoglalások aránya, amelyek főként kisebb hétvégi vagy pár napos pihenésekre, húsvéti kikapcsolódásra szólnának az elkövetkező hetekben. Mivel óvatosak a magyarok, előfordul, hogy az egészségüket féltve inkább az otthonmaradás mellett döntenek, ugyanakkor azok vannak többen, akik egyelőre érdeklődnek, latolgatják az esélyeket a híradások alapján – mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke annak kapcsán, hogy idehaza is egyre többen meggondolják, elutazzanak-e a tervezett belföldi pihenésre, úgy fogalmazott: arra biztatják az utazókat, hogy mérlegeljék higgadtan az aktuális vírushelyzetet, ebben a szállodák is együttműködnek, és igyekeznek rugalmasan kezelni a megkereséseket, a vendégek kérdéseire válaszolnak, miközben a napi munka során különös figyelemmel vannak a megelőzésre, védekezésre.

– Felkészült az iparág, hogy közösen jussunk túl a vírusos időszakon. Jelenleg is higgadt a hangulat szállodás körökben, ahol úgy tapasztaljuk, hogy a mostani szállóvendégeink is bizalommal kezelik a helyzetet – mondta az elnök, kiemelve: ahogy eddig, az elkövetkező időkben is teljes biztonságot élveznek a vendégek a hotelekben, a panziókban, a turisztikai szolgáltatóknál, amit szigorú jogszabályi feltételek, illetve a piaci érdek is garantál.

– Már látszik, hogy a külföldi érkezések visszaesése jobban rányomja a bélyegét a következő időszak forgalmára Budapesten és vidéken is. Utóbbi területen a belföldi vendégkör bizalma alapvetően stabil, bár a hozzáállás a jelen helyzetben óvatossá, tudatossá vált. Együttműködünk az operatív törzzsel, az illetékes hatóságokkal és az orvosi szakszolgálatokkal is, a szálláshelyek munkatársai megfelelő iránymutatásokat kaptak a helyzetek kezelésére – jegyezte meg a szakszövetség elnöke, aki megemlítette, hogy családjával maga is a napokban foglalt le egy balatoni nyaralást.

A szakember szerint nem érdemes arra várni, hogy a vírus miatt olcsóbbak lesznek a szállások
Fotó: Bach Máté

Flesch Tamás szerint arra sem érdemes várni a néhány hét alatt lecsengő járványhelyzet kapcsán, hogy olcsóbb lesz az itthoni szálláskínálat, mert a szolgáltatók inkább a minőségi szolgáltatásra, a színvonal megőrzésére és a fokozott figyelemmel járó jelenlétre összpontosítanak.

– A most is a szállodában tartózkodó vendégek nyugalmasan töltik a pihenést, érthetően érdeklődéssel a fejlemények iránt. A wellness-szállodák medencéi, pezsgőfürdői, ahogyan a hazai gyógyfürdők is, közegészségügyi és higiénés szempontból változatlanul megfelelőek a vírus miatti érzékenyebb időszakban. A cégek munkatársai mindenütt különösen figyelnek a megelőző eljárásokra, mind a takarítás, mind az éttermi, szobai ellátás során. Itthon biztonságosabban utazunk, a már ismert körülmények között, védetten fogadjuk a váratlan helyzeteket – mondta a szakember.

Tiszta vízben

Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa – hívta fel a figyelmet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., kiemelve, hogy a fürdőkben, uszodákban a fokozott fertőtlenítőtakarítások mellett rendkívüli intézkedéseket is elrendeltek. Így például többször forgatják a vízszűrő berendezéseket, emelték a vizek klórszintjét, és minden tekintetben megnövelték a fertőtlenítőintézkedéseket. Jelezték: szünetelnek a zárást követő éjszakai rendezvények és a nyitva tartás, ebben az időszakban inkább a higiénés intézkedéseknek tesznek eleget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.