Perre megy a Spar a KDFSZ-szel

2019. 03. 01. 9:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spar Magyarországnál nincs bérvita, a cég nem vonul ki Magyarországról, idei beruházási keretük meghaladja a 26 milliárd forintot – közölte a vállalat az MTI-vel tegnap, reagálva a Magyar Nemzetben megjelent, szakszervezettel zajló vitás ügyre.

Ismertették: az áruházláncnál a legalacsonyabb alapbér 220 ezer forint, amely több mint 12 százalékkal magasabb a garantált bérminimumnál. A munkatársaknak 13. havi juttatást is biztosítanak – írta a kereskedelmi vállalat, megismételve a lapunknak küldött válaszukat, amely szerint a targoncavezetők 2018-ban pótlékok és egyéb juttatások nélkül havonta átlagosan bruttó 367 447 forintot kerestek.

A Spar arra is kitért, hogy saját dolgozókat foglalkoztatnak logisztikai szervezetükben és 13 ezer munkavállaló után fizetnek adót, járulékot, ráadásul idén 7,5 milliárd forintot fordítottak bérfejlesztésre. Véleményük szerint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete lejárató kampányt folytat ellenük, az általuk közöltek miatt megteszik a szükséges jogi lépéseket a szakszervezet ellen.

Ennek kapcsán Bubenkó Csaba, a munkavállalói érdekképviselet elnöke kérdésünkre azt mondta: állnak a jogi folyamatok elébe, és továbbra is vállalják a felelősséget minden kijelentésükért. Megírtuk: a szakszervezet képviselői jogi lépéseket és hatósági feljelentést tettek a Spar ellen, mivel megítélésük szerint a targoncavezető munkavállalóknak a cég éveken át nem a szakképzetteknek járó garantált bérminimum szerint számolta ki az alapbérét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.