Startra készek a felújított CAF hálókocsik

A hálófülkékben a mosdókat egységes dizájn alapján alakították ki, új tükrökkel a válaszfalon és a pipereszekrényen.

Magyar Nemzet
2020. 07. 25. 21:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az első felújított CAF hálókocsi, amely először Zürich felé közlekedik a Kálmán Imre–Wiener Walzer EuroNight szerelvény részeként. Korábban már a kilencből öt fekvőhelyes és a szintén kilencből hét étkezőkocsi újult meg a MÁV-START arculatával. A második hálókocsi várhatóan szeptemberre készül el, a további kocsik műszaki és esztétikai megújítása pedig folyamatos.

Érdekesség, hogy a hálókocsik felújításakor a MÁV-START új arculati terve alapján végezték a légkondicionált CAF járművek külső fényezését, a megújulás ezzel együtt teljes körű volt. Robog a korral a szerelvén, mivel az utazás alatt már lehetőség van a vezeték nélküli internetelérésre (wifi); emellett új, LED-es olvasólámpákat, érintésvédelemmel ellátott 230 V dugaszolóaljzatokat, USB-csatlakozókat és az utastájékoztatáshoz szükséges új hangszórókat is beépítettek a vagonokba.

Modern megoldás, hogy kocsik közötti ajtók szinkronműködtetése mellett mágneskártyás biztonsági zárrendszert is beépítettek a fülkékbe. Ez utóbbiban a mosdókat is egységes dizájn alapján alakították ki, új tükrökkel a válaszfalon és a pipereszekrényen.

Modern, komfortos érzés a megújult hálókocsikban való utazás
Fotó: Mirkó István

A vasúttársaság saját forrásából elkészülő hat járművéből az utolsó 2022 első felében állhat forgalomba – jelezte a vállalat. A járművek korszerűsítésének költsége kocsinként összesen nettó 140 millió forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.