Turisztikai érdek a Bahart-kikötők üzemeltetésének megtartása

Az üzemeltetés eddig is a társaság eredményes ágazata volt, a modell változása ugyanakkor kockázatmentes bevételt és a beruházások alóli mentesülést jelentette volna.

2021. 01. 18. 15:12
null
A Vitorlás tér részlete a Balatoni Hajózási Zrt. hajóállomásának pénztárépületével és várótermével, a háttérben a vitorláskikötõ látképe Fotó: Faludi Imre Forrás: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hajlok arra, hogy a tulajdonosi és egyéb helyi turisztikai érdekek erőteljesebben képviselhetők, ha nemcsak a tulajdon, hanem az üzemeltetés is a társaságnál marad – erősítette meg lapunknak korábbi nyilatkozatát a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója.

Veigl Gábor kiemelte: a vitorláskikötők üzemeltetése eddig is a társaság eredményes ágazata volt, a modell változása (mármint az üzemeltetésbe adásuk) ugyanakkor kockázatmentes bevételt és a beruházások alóli mentesülést jelentette volna.

– A következő hónapok feladata lesz a korábbi reorganizációs döntés felülvizsgálata – utalt a vezető a cég 11 árbócos kikötőjének üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonására.

A vitorlázás is egyre többeket vonz a tóhoz Fotó: MTI

Mint megírtuk, a Bahart igazgatósága 2021. január 15-én kezdeményezte a társaság döntéshozó testületénél a tender visszavonását. Ezzel kapcsolatban a magyar államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette: támogatni fogja a társaság közgyűlésén az igazgatósági döntést.

– Kemény munka vár ránk, de kellemes teher az üzletág újragondolásával, újratervezésével járó tevékenység. Az gondolom, nagyon fontos, hogy konszenzusok és együttműködés mentén dolgozzunk, hiszen az idén 175 éves balatoni hajózás köti össze a gyakorlatban, illetve képletesen is a tóparti településeket. Emellett a balatoni turizmus zászlóshajójaként is nagy a felelősségünk – fogalmazott Veigl Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.