Varga Mihály: Az itt működő német cégek szerint stabil a magyar gazdasági környezet

A magyar gazdaság tavalyi, kiemelkedő, 5 százalékos gazdasági növekedése is megalapozta, hogy az itt működő német cégek stabilnak és jónak tartják a magyar gazdasági környezetet – mondta a pénzügyminiszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) hétfői rendezvényén, Budapesten, ahol a kamara 2019. évi konjunktúrajelentését mutatták be.

Forrás: MTI2019. 04. 15. 16:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály egy kérdésre megerősítette, hogy az itteni német cégek is egyre nagyobb kihívásnak tartják a gazdaság további bővülése szempontjából a munkaerőhiányt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kedvező, 3,6 százalékos munkanélküliségi ráta mellett is lát még tartalékokat a kormány a foglalkoztatás bővítésére. Ennek érdekében szeretnék bővíteni a nők, a nyugdíjasok foglalkoztatását, és a közmunkában részt vevőket egyre nagyobb számban visszavezetni a versenyszférába – mondta a pénzügyminiszter.

A Magyarországon működő német cégek vezetői jónak tartják az üzleti helyzetet, saját cégük eredményeit, illetve tevékenységüket is. Idei várakozásaik többségében még optimisták, de nem annyira, mint a tavalyi felmérésben, ezzel együtt több vállalat tervez létszámbővítést, mint amennyi leépítést – mondta Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.