Várják a vásárlókat a balatoni termelői piacok

2020. 04. 19. 10:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az agrártárca vezetője, Nagy István kérte, a Balatonnál is nyitva maradtak a kistermelői piacok, de az is előfordult, hogy a bezárás után újra-nyitottak egyes helyek. A tó déli partja egész évben nyitva tartó és leglátogatottabb árusítóhelyén, a fonyódi piac- és vásártéren a fenntartó önkormányzat megváltoztatta a kialakult rendet: mától szombat délelőttönként reggel 7-től 9-ig az idős vásárlókat fogadják az árusok, délután 2-ig pedig a 65 évesnél fiatalabb vevőket várják. Siófokon a felére kurtították a háromórás nyitvatartási idősávot, a 65 év felettiek április 20-tól reggel 9-től fél 11-ig vásárolhatnak.

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli idén az üdülőkörzetben elsőként megnyitott gyenesdiási Balatoni hal- és kistermelői piac. A csak tavasztól őszig látogatható árusítóhelyen egy erős szombaton félezren is megfordultak, kérdés persze, mi lesz ebben a szezonban. Mindenesetre a piac halkínálata eleve szűkült, ­miután megszüntették a Balatonnál a halászatot.

Ha teljes kapacitással működnének, akkor kétszáz árusítóhelyet foglalnának el a kistermelők ezekben a hetekben a káptalantói Liliom piacon, most viszont vasárnaponként csak ötvenen kínálják portékájukat. Érdeklődés viszont továbbra is tapasztalható a Tapolcai-medence szélén fekvő település messze földön híres piacának gazdag kínálata iránt – jelezte lapunknak Haraszthy Ildikó piacvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.