Alain Destexhe: Megbukott az európai menekültpolitika

Néhány rossz intézkedés miatt Belgium elvesztette az ellenőrzést a bevándorlás felett – jelentette ki Alain Destexhe a brüsszeli regionális parlament képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A hibás döntések közé sorolta a családegyesítés megkönnyítését és azt, hogy könnyen megszerezhetővé tették a belga állampolgárságot.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 06. 21:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeknek az intézkedéseknek hosszútávú demográfiai következményei vannak, és alapvetően megváltoztatták Belgiumot. Akkoriban tízmilliós ország voltunk, most tizenegy, ezt a növekedést pedig majdnem teljes egészében a bevándorlás eredményezte – mutatott rá a politikus. Ma a lakosság ötöde migrációs hátterű, Brüsszelben ez az arány meghaladja az ötven százalékot, ezek a változások pedig az utóbbi húsz évben következtek be.

Tíz év múlva még kisebb lesz a született belgák aránya, a trend ugyanis folytatódik – jelentette ki Alain Destexhe.

Arról is beszélt, hogy nemcsak demográfiai hatásai vannak a migrációnak, hanem politikai is, ugyanis a bevándorlók főképp a baloldali pártokra szavaznak, így lett az évek alatt Brüsszel baloldali vezetésű város.

Nagyon sok probléma van az országban az iszlám miatt, hiszen a muszlimok egy része nem integrálódott az európai értékrendszerbe. Ha valaki belga állampolgár akar lenni, annak tiszteletben kell tartani az európai értékeket, ilyen a férfiak és nők egyenlősége, a zsidóság elfogadása, továbbá a szólásszabadságba beletartozik az is, hogy a vallást bírálják – hangsúlyozta.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.