Az orosz légierő megsemmisítette a dzsihadisták egyik szíriai fegyverraktárát

Az orosz légierő szerdán megsemmisítette a Hajat Tahrír as-Sám nevű dzsihadista szövetség egyik hadianyagraktárát az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány azonos nevű székvárosában, a létesítményben a többi között harci célokra használt, pilóta nélküli szerkezeteket tároltak a szélsőségesek – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

Forrás: MTI2019. 03. 13. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a precíziós csapást Törökországgal egyeztetve hajtotta végre az orosz légierő.

Az orosz védelmi tárca közölte: több forrás által is megerősített információk szerint az előző nap nagy mennyiségű csapásmérő drónt helyeztek el a raktárban.

„A terroristák arra készültek, hogy a Hmejmímben működő orosz katonai bázis elleni légi támadáshoz használják fel őket” – hangsúlyozta a minisztérium.

Idlíb tartomány nagy részét az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő ernyőszervezet, a Hajat Tahrír as-Sám tartja ellenőrzése alatt.

2017-ben ott hozták létre az északi feszültségcsökkentési övezetet, ahová azokat a militánsokat szállították át családjaikkal, akik nem voltak hajlandók letenni a fegyvert és békét kötni Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerével.

A szíriai rendezésben érdekelt Ankara és Moszkva tavaly szeptember 17-én állapodott meg arról, hogy 15-20 kilométer széles sávban létrehoz egy demilitarizált ütközőövezetet Idlíbben, a kormánycsapatokat és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén. A megállapodás célja az volt, hogy elejét vegyék a damaszkuszi vezetés akkoriban tervezett nagyszabású offenzívájának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.