Fegyverkeznének a muszlimok Prágában?

A helyi muszlim közösség imámja segítené az önvédelemben a prágai muszlimokat.

Forrás: Le Figaro2019. 03. 25. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ukrán születésű prágai ügyvéd, aki nevezetesen a helyi muszlim közösség imámja, segítené az önvédelemben a prágai muszlimokat. Természetesen az okot is megtalálta, de érdekes módon nem a csehországi, vagy a prágai mohamedánokat ért szóbeli, vagy fizikai fenyegetések hatására (mert ilyen még nem történt), hanem az új-zélandi terrortámadás miatt – olvasható a Le Figaro francia lapban.

Leonyid Kusnarenko ilyen bejegyzést tett közzé közösségi oldalán: „A közelmúltbeli tragikus események fényében tájékoztatom az összes tagunkat, különösen a férfiakat, akik mindenkit szeretnének megvédeni, különösen sajátjaikat és tulajdonukat, lépjen kapcsolatba velem, és segítek. Salam alaikum.” – Ez egyes cseh médiumok szerint a muszlimok felfegyverzéseként értelmezhető, hiszen többek között fegyvertartási engedélyhez jutást is segítené.

A helyi lapnak Kusnarenko úgy fogalmazott, hogy ez csak önvédelem azok ellen a bolondok ellen, akik mecsetekbe mennek és rossz dolgokat csinálnak.

Muneeb Hassan Alrawi, a cseh muszlim közösségek vezetője kinyilvánította, hogy nem támogatják az ilyen megoldásokat, szerinte ez rossz útra vezet.

A kérdés csak az, hogy ha a nem hivatalos becslések szerint mára 10 000 – 20 000-es csehországi muszlim közösség akár töredékének a kezébe fegyver kerül, akkor mi lesz?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.