időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

Huawei-központ Brüsszelben

Kottász Zoltán
2019.03.06. 16:55

Kiberbiztonsági központot nyitott Brüsszelben a nyugati országok és az Egyesült Államok által sokat bírált Huawei kínai tele­kommunikációs óriásvállalat. Információk szerint a kínai cég az Európai Unió intézményeinek helyet adó belga fővárosban kívánja meggyőzni az európai kormányzati vezetőket arról, hogy nem igazak azok az állítások, amelyek szerint készülékei nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Ken Hu, a főként mobiltelefonjairól ismert cég alelnöke a megnyitón elmondta, a Huawei kiberbiztonsági központja segítségével minden törvényalkotó, szabványügyi szervezet és ügyfél számára lehetővé kívánja tenni a hálózati rendszerein futó forráskódok vizsgálatát annak bizonyítékául, hogy a cég semmiféle digitális kémtevékenységet nem folytat.

Andrus Ansip, az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős biztosa korábban arra figyelmeztetett, hogy az Európai Uniónak aggódnia kell a Huawei és más kínai technológiai cégek miatt, mert azok kockázatot hordoznak az unió iparára és biztonságára nézve.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.