A venezuelai válságról tárgyal Mike Pompeo

A venezuelai válságról szóló tárgyalási körútra indult pénteken Latin-Amerikába az Egyesült Államok külügyminisztere. Első állomásán, Chilében már tárgyalt, utána Paraguay, Peru és Kolumbia következik.

Forrás: MTI2019. 04. 13. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Pompeo a chilei Moneda-palotában – az elnöki hivatalban – Sebastian Pinera chilei elnökkel és Robert Ampuero külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket. Megköszönte a mintegy 300 ezer venezuelai menekült befogadását, Maduro venezuelai elnökre utalva pedig elégedettségét fejezte ki, mondván, „Pinera elnök segített nekünk Nicolás Maduro elszigetelésében”.

Santiagóban hétfőn tartják a Kanadát és 13 latin-amerikai országot tömörítő Limai Csoport ülését. A tagországok többsége elismerte Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezetőt átmeneti államfőnek.

Pompeo vasárnap már Kolumbiában lesz, ahol ellátogat a venezuelai határ mentén fekvő Cúcuta városába is. A Kolumbia északkeleti részén lévő nagyvárosban vesztegel február vége óta az amerikai segélyszállítmányok egy része. Mivel a szállítmányokat Guaidó megsegítésére hivatkozva küldte az Egyesült Államok, a Maduro-rendszer megtagadta beengedésüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.