Fajvédőket ítéltek el

Terrorizálták a boltosokat.

Forrás: Le Figaro2019. 04. 11. 13:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fajvédő francia házaspár, Cyrile és Mathilde tíz, illetve hat hónap börtönbüntetést kapott erőszakos cselekedeteiért a lille-i bíróságon – írja a Le Figaro. A vádlottak beismerték bűneiket, de több ezer euró kártérítést is kell fizetniük.

A párocska az elmúlt években a francia nagyváros környékén a nekik nem tetsző árusok kirakatait törte be, festékezte össze, többször egyes boltok felgyújtásával is próbálkoztak, de volt olyan is, hogy az eladótérben rongálták a pultot és a bútorokat. Mindemellett természetesen folyamatosan a boltok tulajdonosait, a kiszolgáló személyzetet és a vásárlókat gyalázták. Egyes esetekben olyan feliratokat fújtak a falakra, hogy „Assassasins” (az aszaszinok egy iszlám hitű gyilkos szekta volt a keresztes háborúk idején, ma a „gyilkos”, „orgyilkos” szinonimája – a szerk.) Bár a bátrabb árusok sok esetben elzavarták őket, de mindig visszatértek és terrorban tartották az eladókat, volt aki marcona biztonsági őrt fogadott.

Tipikus esete az antiliberalizmusnak és az intoleranciának, hiszen a házaspár nem hajlandó elfogadni, hogy van más értékrend is mint az övék, lehet másként élni, mint ők. Sőt! A másként gondolkodóknak joguk van ehhez.

Kik ezek a másként gondolkodók? A húsfogyasztók és hentesek. Cyrile és Mathilde ugyanis harcos állatvédők, szerintük minden faj egyenlő és gyilkosságnak tartják az állatok levágását.

Érdekes módon, arról sosem hallunk, hogy húsevők és hentesek rongálnának vegán boltokat és éttermeket a növényvédelem jegyében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.