Tart az újabb hidegháborútól Moszkva

Magyar Nemzet
2019. 04. 16. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgári és katonai vonalon is megszűnt az együttműködés Oroszország és a NATO között, jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes tegnap egy interjúban. „A NATO maga vetette el a pozitív napirendet az Oroszországgal fenntartott viszonyban. Ilyen nem létezik. És egyelőre nincs jele annak, hogy a NATO-nál tudnák, hogyan kellene kijönni ebből a zsákutcából” – idézte a távirati iroda a diplomatát, aki korábban Oroszország állandó képviselője volt az észak-atlanti szövetségnél.

Grusko a kétoldalú kapcsolatokról szólva kiemelte, hogy az európai biztonság nagymértékben függ az Oroszország és a szövetség közötti viszonytól, és szerinte a NATO túl messzire ment a konfrontálódásban. „Moszkva és a szövetség viszonya ma a hidegháborúra emlékeztet – tette hozzá. – Ami a NATO-val való fegyveres konfliktust illeti, minden józan gondolkodó abban bízik, hogy nem történik meg. Ez katasztrófa lenne az egész emberiség számára.

Biztos vagyok benne, hogy ezt mind Washingtonban, mind Brüsszelben értik” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a NATO-ban emelkednek a katonai kiadások. Kifogásolta, hogy a szövetség – az orosz agresszióra hivatkozva – példátlan aktivitást tanúsít az orosz határoknál. Emlékeztetett a Kreml korábbi állásfoglalásra, amely szerint Oroszország nem jelent fenyegetést más országokra, de nem hagyja válasz nélkül az érdekeit veszélyeztető lépéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.