Kirúgtak nyolc újságírót Floridában, mert kritizálták Sorost

Az adást egyébként New Jersey állam demokrata szenátora Bob Menendez szúrta ki, aki ezzel valószínűleg jó pontokat kívánt szerezni saját balliberális elvbarátainál.

Forrás: Tűzfalcsoport2019. 05. 08. 12:32
null
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben látott napvilágot a hír, amely szerint az egyik Egyesült Államokban alapított kubai csatorna megvált több, munkatárástól, miután kritizálták Soros Györgyöt egy „antiszemitának nevezett” riportban. A Martí Television az anyagban Sorost többek között – szélsőjobboldalinak nevezett konspirációs teóriák közlése mellett – egy „milliárdos zsidónak” nevezte, akit a „2008-as gazdasági válság egyik kitervelőjének” tituláltak.

Az elbocsátásokat egy több hónapos vizsgálatot követően a Globális Médiáért nevű független kormányzati ügynökség (U.S Agency for Global Media – USAGM) kezdeményezte. Az adást egyébként a – Donald Trump elnök által is rendszeresen idézett – Judicial Watch (JW) konzervatív jogvédő szervezet szerint New Jersey állam demokrata szenátora Bob Menendez szúrta ki, aki ezzel valószínűleg jó pontokat kívánt szerezni saját balliberális elvbarátainál, hiszen néhány évvel ezelőtt szövetségi vesztegetéssel és korrupcióval vádolták meg.

Néhány héttel az esemény után az USAGM, egyébként Obama párti vezetője John F. Lansig a JW szerint képmutató módon a sajtó és médiaszabadság mellett állt ki május 3-i, a sajtószabadság világnapján kiadott közleményben.

A kettős mérce ugyanakkor ezen a téren az Egyesült Államokban is erőteljesen érzékelhető. Miután Izraelben is nagy felháborodást váltott ki a New York Timesban közölt azon karikatúra, amely a Dávid-csillagot viselő Netanjahu-kutya által vezetett vak Donald Trumpot ábrázolta, a közfelháborodást észlelve a szerkesztőség némi késéssel – személyi konzekvenciák nélkül – a Twitteren kért bocsánatot a rajzért, elismerve, hogy a rajz „antiszemita jellegű”, és hiba volt közölni. Jelen időpontig – konzervatív elemzők szerint megdöbbentő módon – annak ellenére nem történtek elbocsátások a lap vezetésében, hogy a Simon Wiesenthal központ „beavatkozást” szorgalmazott, Gilad Erdan Izrael állam minisztere pedig lenácizta a napjainkig 98 Pulitzer-díjat nyert liberális orgánumot.

A dolog pikantériája, hogy 2018-ban Soros egyik befektetési ügynöksége, a Soros Fund Management LLC több mint 3 millió dollár értékben vásárolt New York Times részvényeket, ezzel érdemi befolyást szerezve az „antiszemita lapnál”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.