Lefelé módosították az olasz növekedési előrejelzést

Az olasz központi statisztikai intézet (ISTAT) pénteken bejelentette, hogy számítása szerint Olaszország bruttó nemzeti termékének növekedési üteme az idei első negyedévben csak 0,1 százalék lesz a megelőző három hónaphoz képest a pár napja közölt 0,2 százalékkal szemben.

Forrás: MTI2019. 05. 31. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez veszélyezteti azt is, hogy a gazdaság az idén a tervezett 0,2 százalékos ütemben bővüljön. Az első negyedévi GDP növekedési rátáját tetemesen visszavetette a készletek erős csökkentése. Ez már a negyedik negyedév volt, a készletek leépítése lenyomta a gazdasági növekedés ütemét.

Az első negyedévben a fogyasztói kiadások 0,1 százalékkal emelkedtek az előző három hónaphoz képest, a költségvetési kiadások 0,2 százalékkal, a beruházások pedig 0,6 százalékkal mentek feljebb.

Az export 0,2 százalékkal nőtt, míg az import 1,5 százalékkal csökkent.

A kormány hivatalosan 0,2 százalékos növekedést vár az idén, de Giovanni Tria gazdasági miniszter a múlt héten jelezte, hogy ő többre számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.