Több mint százhúszan mászták meg a Mount Everestet az északi oldalról csütörtökön

A kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően 123-an jutottak fel sikeresen csütörtökön a Csomolungmára (Mount Everest) az északi, kínai oldalról – jelentette be a Kína-Tibet Hegymászó Egyesült.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 18:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

12 kínai és 47 külföldi hegymászó, 21 kínai hegyi vezető és 43 serpa hódította meg a nap folyamán a világ legmagasabb, 8850 méteres hegycsúcsát.

Elsőként a kínai hegyi vezetők értek fel a hegycsúcsra, ők valamivel éjfél után indultak a 8300 méter magasan lévő táborból. Az első hegymászó 8 óra 30 perckor jutott fel a csúcsra.

Az egyesület szerint idén 142 külföldi, 12 kínai hegymászó és 9 hegymászócsoport kapott engedélyt arra, hogy a tavaszi szezonban meghódítsa a Csomolungmát.

Az előző évekhez képest idén jóval több hó esett a térségben, így később indulhatott a mászószezon.

Az egyesület előrejelzése szerint a továbbiakban többször várható kedvező időjárás, így a többi csoport is megpróbálkozhat a hegycsúcs meghódítására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.