A török elnök Egyiptom felelősségre vonását sürgette Murszi halálával kapcsolatban

Törökország minden szükséges lépést megtesz azért, hogy nemzetközi bíróságon vonják felelősségre Egyiptomot a megbuktatott egyiptomi elnök, Mohamed Murszi hétfői halálával kapcsolatban – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Isztambulban, ahol hívei előtt felszólalva a június 23-ai főpolgármester-választás kormánypárti jelöltje mellett kampányolt.

Forrás: MTI2019. 06. 19. 21:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdogan feltehetően Abdel-Fattah esz-Szíszi jelenlegi egyiptomi elnökre, valamint a kairói kormány tagjaira utalt, miután a napokban már megszállóknak és zsarnokoknak is nevezte őket.

A török államfő beszédében egyúttal megerősítette azt a már kedd este hangoztatott vélekedését, hogy Murszi nem egyszerűen csak meghalt, hanem megölték.

A volt egyiptomi elnök, 2013-as megbuktatása óta börtönben volt. Murszi hétfőn az ellene szóló egyik per tárgyalásán lett rosszul, majd kórházba szállítása közben halt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.