Burkinis nők tüntettek egy grenoble-i uszodában

Mintegy 10, burkinit viselő nő folytatott polgári engedetlenségi akciót vasárnap Grenoble-ban, a Jean-Bron uszodában. Azért tüntettek, hogy joguk legyen fürödni ebben a tiltott fürdőruhában is.

Forrás: lemonde.fr2019. 06. 26. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 10, burkinit viselő nő folytatott polgári engedetlenségi akciót vasárnap Grenoble-ban, a Jean-Bron uszodában – írja a Le Monde. Azért tüntettek, hogy joguk legyen fürödni ebben a tiltott fürdőruhában is. A csoport az őrök és az intézmény vezetésének beavatkozása ellenére hatoltak be az uszodába fürdeni.

Akciójuk sérülés nélkül ért véget, 35 eurós bírságot szabtak ki rájuk. Az események után számos jobboldali politikus iszlamista provokációról beszélt, amelyet elítéltek. A Sportminisztérium szerdán egy iránymutatást adott ki a laicitásról és a vallási kérdések sportban való kezeléséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.