Újabb volt miniszter került rács mögé Algériában

Újabb volt kormánytag került rács mögé Algériában csütörtökön: ezúttal a kereskedelmi tárca egykori vezetője.

Forrás: MTI2019. 06. 14. 9:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amara Benyounes-t a következőkkel gyanúsítják: hatalommal visszaélés, közpénzek elherdálása, szerződések törvénytelen aláírása, jogtalan előnyök biztosítása üzletembereknek.

Immár 12 korábbi kormánytag vár bírósági tárgyalására korrupció gyanúja miatt, mindegyikük az utóbbi hetekben került vizsgálati fogságba. Köztük van két egykori miniszterelnök is: Ahmed Ujahja és Abdel-Málik Szellal. Utóbbi szintén csütörtökön, de pár órával Benyounes előtt került rács mögé.

A helyi sajtó szerint a törvényszék döntése után százak ünnepeltek a börtönnél, ahol a volt kormánytagokat fogva tartják. Az őrizetbe vételek azután kezdődtek, hogy tömegtüntetések – és a hadsereg – nyomására áprilisban lemondott tisztéről Abdelaziz Buteflika államfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.