Álházasságokkal üzletelő csalókra csapott le a német rendőrség

A pakisztáni-indiai bűnbanda „üzleti modellje” az volt, hogy „ügyfeleik” turistavízummal Ciprusra utaztak, ahol uniós állampolgársággal rendelkező nőkkel kötöttek házasságot papíron.

Forrás: MTI2019. 07. 10. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álházasságokkal üzletelő csalókra csapott le a rendőrség szerdán a Németország négy tartományában tartott nagyszabású razzia során, melyben mintegy 30 embert vettek őrizetbe, és több tucat helyet kutattak át.

Az ARD német közszolgálati csatorna beszámolója szerint Szászországban, Türingiában, Rajna-vidék-Pfalzban és Bajorországban több mint 500 egyenruhás csapott le a bűnözőkre; 38 helyen razziáztak. Az intézkedések többsége – számszerűen 29 – Lipcsében és környékén volt. Hatvan ember ellen indult eljárás, közülük harmincat sikerült szerdán őrizetbe venni.

A pakisztáni-indiai bűnbanda 2017-ben került a rendőrség látókörébe. „Üzleti modelljük” az volt, hogy „ügyfeleik” turistavízummal Ciprusra utaztak, ahol papíron házasságot kötöttek, többnyire kelet-európai, európai uniós állampolgársággal rendelkező nőkkel, akik aztán minden további nélkül hazamentek. A férfiak ezt követően Németországba utaztak, ahol vagy valós, vagy fiktív munkaszerződésekkel regisztráltatták magukat a hatóságoknál, és onnantól kezdve maradéktalanul élvezhették az uniós állampolgároknak járó szabad mozgás lehetőségét az EU-ban.

A rendőrség szerint a „vőlegények” 15 ezer és 22 ezer euró (4,9-7,2 millió forint) közötti összegeket fizettek ki a talmi házasságokért. Az ügynek két fő gyanúsítottja van, akik a rendőrök szerint a házasságokat megszervezték, és az ezzel kapcsolatos ügyintézést lebonyolították. A német hatóságok hosszú távú célja, hogy kitoloncolják azokat, akik így jutottak be az Európai Unióba.

A híradások arról nem számolnak be, hogy hány embert hozhattak be a csalók az EU-ba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.