Újra gyilkoltak az iszlamisták Egyiptomban

Hét egyiptomi katona és egy civil vesztette életét pénteken a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ágának támadásában – közölték egyiptomi biztonsági források.

Forrás: MTI2019. 09. 28. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halottak mellett két katona is megsebesült az iszlamisták rajtaütésében Bir al-Abed településén.

Az Iszlám Állam a szócsövének számító Aamák „hírügynökségén” keresztül jelentkezett a támadás elkövetőjeként, és azt állította, hogy harcosaik 15 katonát gyilkoltak meg. A dzsihadisták közlését független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

A zömében beduinok lakta Sínai-félszigeten azóta szaporodtak meg a terrorcselekmények, hogy az egyiptomi Muszlim Testvériség mozgalomhoz tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfőt 2013-ban a hadsereg elmozdította a hatalomból. A térségben ezt követően fegyveres harcot indító iszlamista szervezet 2014-ben hűséget fogadott az Iszlám Államnak, és felvette a Vilajet Sínai (Sínai Tartomány) nevet.

Az egyiptomi hadsereg tavaly februárban indított offenzívát a terroristák kiűzésére a félszigetről. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket.

A kairói védelmi minisztérium pontosabb időszak megjelölése nélkül pénteken azt közölte, hogy az utóbbi időben 118 szélsőségessel végeztek a Sínai-félsziget északi és központi részén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.