Szijjártó Péter: A csempészek és a terroristák húznak hasznot a migráció ösztönzéséből

Az embercsempészet elleni fellépés leghatékonyabb eszköze, ha a problémát a gyökerénél kezeljük, tehát a migrációs folyamat kezelése helyett meg kell szüntetni azokat az okokat, amelyek elvándorlásra késztetik az embereket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, helyi idő szerint pénteken, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében az embercsempészetről tartott konferencián.

Forrás: MTI2019. 09. 28. 8:07
DANCS Ferenc; SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter miniszter New Yorkban
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (második sor, k) felszólal az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC) éves miniszteri szintû ülésén az ENSZ-közgyûlés ülésszaka alkalmából rendezett kísérõrendezvényen New Yorkban 2019. szeptember 27-én. Mellette jobbról Dancs Ferenc, a KKM migrációs kihívások kezeléséért felelõs helyettes államtitkára. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólalásában leszögezte: a csempészek és a terroristák húznak hasznot abból, hogy Európa ösztönzi a migrációt. Előbbiek dollármilliókat keresnek, utóbbiak pedig bevándorlók közé rejtőzve könnyebben bejuthatnak a célországokba.

Szijjártó Péter azt mondta, Magyarországnak ezért az az alapelve, hogy oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá, nem pedig problémát teremteni ott, ahol még nincs. Erre szolgál a Hungary Helps program, amely segít a hazatérésben, illetve a helyben maradásban a konfliktustérségekben élő keresztényeknek.

A nemzetközi közösség feladata annak biztosítása, hogy mindenki biztonságban élhessen otthonában – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter. Ezért az ENSZ-nek és más nemzetközi szervezeteknek is arra kellene összpontosítaniuk, hogy a migrációhoz vezető alapproblémákat megoldják.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (második sor, k) felszólal az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC) éves miniszteri szintû ülésén az ENSZ-közgyûlés ülésszaka alkalmából rendezett kísérõrendezvényen New Yorkban 2019. szeptember 27-én. Mellette jobbról Dancs Ferenc, a KKM migrációs kihívások kezeléséért felelõs helyettes államtitkára.
Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Felhívta a figyelmet a miniszter annak fontosságára is, hogy az embercsempészeket megbüntessék. Magyarország ez év tavaszán hozott újabb jogszabályokat annak érdekében, hogy még hatékonyabbá tegye a fellépést ellenük – emlékeztetett.

Diplomáciai kapcsolatot létesített Magyarország a Marshall-szigetekkel

Magyarország szombaton hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal. A New York-i magyar ENSZ-képviseleten tartott ceremónián a kapcsolatfelvételről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá John Silk Marshall-szigeteki külügyminiszterrel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.