Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Meghaladta a százat az iraki tüntetések halottainak száma

Legalább 104 ember vesztette életét és több mint hatezren megsebesültek Irakban az október eleje óta tartó országos tüntetéssorozaton – közölte vasárnap Szaad Maán vezérőrnagy, az iraki belügyminisztérium szóvivője az állami televízióban közvetített sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 10. 06. 22:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maán szerint a biztonsági erők nyolc tagja is a halottak között van. A hatezer sebesültből pedig több mint 1200-an a rendvédelmi szervek tagjai. Emellett a tüntetők 51 középületet és nyolc politikai párt székhelyét gyújtották fel – tette hozzá a szóvivő.

Irak több városában kedd óta zajlanak tüntetések a munkanélküliség, a kormányzati korrupció és a hiányos közszolgáltatások miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.