A firenzei Uffizi Képtár ötéves együttműködést kezd Hongkonggal

A firenzei Uffizi Képtár a következő öt évre szóló megállapodást írt alá a héten a hongkongi kulturális hatóságokkal az ázsiai városállamba tervezett művészeti kiállításokról.

Forrás: MTI2019. 11. 29. 21:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködés keretében megvalósuló első tárlaton Sandro Botticelli itáliai reneszánsz festő munkáit láthatja közönség a Hongkongi Művészeti Múzeumban 2020 szeptemberétől 2021 januárjáig.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a firenzei képtár gyűjteményéből a mester mely műveit állítják ki Hongkongban, de annyi biztos, hogy az intézmény két leghíresebb Botticelli-festménye, a Tavasz és a Vénusz születése nem fog külföldön vendégeskedni.

Az Uffizi Képtár igazgatója, Eike Schmidt német művészettörténész a múzeum első külföldi igazgatójaként 2015-ös hivatalba lépése óta az innováció és a kulturális nyitottság jegyében vezeti az intézményt.

Botticelli egy korai munkáját, a Madonna della Loggia című festményt például a közelmúltban adták kölcsön szentpétervári és vlagyivosztoki kiállításokhoz.

A Hongkonggal kötött megállapodás kiterjed szakmai csereprogramok kidolgozására is. „A múzeum küldetésének központi eleme, hogy megosszuk szaktudásunkat a világgal” – húzta alá Schmidt az AP hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.