Antonio Tajani: A berlini fallal a borzalmas kommunista diktatúra jelképe dőlt le

A mostani baloldal azonban mindezt el akarja felejtetni, és ki akarja törölni a kommunizmus szégyenét a történelemkönyvekből is – hangsúlyozta a Hajrá Olaszország jobbközép párt alelnöke.

Forrás: MTI2019. 11. 10. 15:44
null
Az olasz politikus a Néppárt soraiból ért célba Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország (Forza Italia) jobbközép párt alelnöke, az Európai Parlament volt elnöke Twitter-bejegyzésben azt írta: a berlini fallal a borzalmas kommunista diktatúra jelképe dőlt le. Hozzátette, hogy a fal lebontásával új, egységesebb Európa született, és milliók kapták vissza szabadságukat. A mostani baloldal azonban mindezt el akarja felejtetni, és ki akarja törölni a kommunizmus szégyenét a történelemkönyvekből is – hangsúlyozta Tajani.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke szintén közösségi oldalán azt hangoztatta, hogy a berlini évforduló a szabadság ünnepe. Meloni szerint a mai európai patriótáknak is le kell dönteniük azt a falat, amellyel a pénzügyi hatalmak és a brüsszeli bürokrácia maga alá akarja rendelni Európa szabad és önrendelkezésre törekvő népeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.