Százezrek maradtak áram nélkül Kanadában

Forrás: MTI2019. 11. 03. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vihar miatt több mint négyszázezer ember maradt áram nélkül a kelet-kanadai Quebec tartományban szombaton, két ember meghalt – számolt be a helyi média.

A helyenként óránkénti száz kilométeres szél fákat, elektromos vezetékek oszlopait döntötte ki. A viharos időjárás pénteken kezdődött, Québec területének nagyobb részén egész nap esett az eső. A csapadék mennyisége helyenként elérte az 50-70 millimétert, de volt ahol a százat is meghaladta.

A tartományban mintegy 30 utat lezártak, mert elöntötte a víz, 2500 fa és 250 elektromos oszlop dőlt ki.

A szolgáltatók ezer munkást vezényeltek a megsérült vezetékek megjavítására, az áramszolgáltatás helyreállítására. A szomszédos Egyesült Államokból, Detroit városából negyven szakember tart Kanadába, hogy segítségen a helyieknek – közölte szombaton a CBC kanadai közszolgálati televízió.

Francois Legault québeci miniszterelnök azt ígérte, hogy az otthonok többségében a hét végére helyreáll az áramellátás, de lesznek, akiknek még napokig kell várniuk erre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.