Brutális méreteket ölt Angliában a gyermekek szexuális kizsákmányolása

A 19 ezer áldozat csak a jéghegy csúcsa.

2020. 01. 03. 9:54
null
A Huddersfield-i grooming gang tagjai Forrás: Independent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztó adatokról számolt be a brit Independent. Arról ír, hogy az elmúlt évben közel 19 000 gyermek vált szexuális kizsákmányolás áldozatává, ami a kormányzat részéről érkezett ígéretekkel, cselekvés és pénzügyi forrás nélkül kezelhetetlen. Korábbi belügyminiszterként a Koránra felesküdő Sajid Javid – aki ma már pénzügyminiszter – személyesen ígérte meg, hogy lépéseket tesz az ügyben, de az illetékesek szerint csak ígéret érkezett.

A szexuális zaklatások jelentős részét az úgynevezett grooming gangek követik el, melyeknek tevékenysége általában nem merül ki a szexuális zaklatásban, ital, pénz, drogok is kapcsolódnak hozzájuk. Ezek a jórészt ázsiai, többnyire pakisztáni, vagy afgán származású bevándorlók alkotta bandák éveken át zaklathatják a fiatalkorú, vagy nem fiatalkorú, de fiatal, kiszolgáltatott lányokat, mert bár érkeznek ellenük bejelentések, a rendőrség, tartva a rasszizmus vádjától, igyekszik eltussolni az ügyeket – mint történt az a hírhedt rotherhami esetnél, ahol közel 1500 (!) áldozatról beszélhetünk és 190 gyanúsítottról.

A Huddersfield-i grooming gang tagjai (Independent.co.uk)

Több városban is működött ilyen banda, s az igazságszolgáltatás néha csak akadozva teszi a dolgát, míg például az egyik ilyen perről tudósítani szándékozó Tommy Robinsont villámgyorsan rácsok mögé dugták, és három órán belül el is ítélték. Ráadásul az áldozatok száma, csakúgy, mint az éves adatot tartalmazó 19 ezres szám, a szakértők szerint a valóságban minden bizonnyal lényegesen magasabb lehet.

Most több szempontból is új szelek fújnak az Egyesült Királyságban, talán ebben a kérdésben is van remény az előrelépésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.