Letartóztattak két embert Kazahsztánban a járvánnyal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt

A közép-ázsiai országban az álhírek terjesztése akár egy év börtönbüntetést is jelenthet.

Forrás: MTI2020. 01. 30. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak Kazahsztánban két mentőautósofőrt, mert álhíreket terjesztettek a koronavírusról – közölték kazah hatósági források csütörtökön.

„Valahol hallottak valamit, és elkezdték terjeszteni” – mondta újságíróknak az almati rendőrség szóvivője, Szergej Nyeznajev, hozzátéve, hogy az álhíreket a mentősök a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson keresztül osztották meg másokkal.

Nyeznajev leszögezte: a híreszteléseknek utánajártak és megcáfolták.

A közép-ázsiai országban az álhírek terjesztése akár egy év börtönbüntetést is jelenthet.

Szerdán a Kínával szomszédos Kazahsztán válságmegelőzéssel foglalkozó tárcaközi bizottsága bejelentette, hogy az ország felfüggeszt mindenfajta, légi, közúti és vasúti utasközlekedést Kínával, és nem ad ki vízumot kínai állampolgároknak, megelőzendő a koronavírus terjedését az országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.