Mit gondolnak, ki lett az év filantrópja?

Igen, jól gondolják...

2020. 01. 07. 14:57
SOROS, György
A tőzsdespekuláns a válság idején is támad Fotó: CLEMENS BILAN Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerkesztőségünk levelet kapott az [email protected] címről, amely erre a cikkre mutat.

Nem lepődtünk meg. Az Inside Philantrophy portál 2019-ben George Sorost választotta az év legjótékonyabb dúsgazdagjának. Azon sem lepődtünk meg, hogy rögtön a cikk első (természetesen hamis) mondata szerint a Fidesz, Orbán Viktor vezetésével külföldön nyilvántartásba vett egyetemeket tiltott be 2019-ben...

Soros tehát a díjazó szerint megérdemli a megtisztelő címet harcos kiállásáért a demokrácia és saját akadémiájának szabadsága mellett, valamint saját Nyílt Társadalom Alapítványába pumpált iszonyatos összegeiért (1,1 milliárd dollár), amit természetesen az utolsó centig kizárólag jótékony célra költenek el. Kiemelten támogatják például a migránsokat és magát a migrációt is.

Ezek után bizonyára a levél aláírója (bizonyos Michael Vachon) sem lepődik meg azon, hogy bár tudomásul vesszük, sőt, hírt is adunk róla, de nem gratulálunk Soros György kitüntetéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.