időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Sebastian Kurz: Tartsanak amerikai-iráni csúcstalálkozót Bécsben

Forrás: MTI
2020.01.05. 11:50

Mint kifejtette, „magától értetődő, Bécs kész arra, hogy a helyszíne legyen a lehetséges tárgyalásoknak, ha Irán és az Egyesült Államok újra párbeszédbe kezdenének”

Tartsanak amerikai-iráni csúcstalálkozót Bécsben, hogy megoldják a Washington és Teherán között keletkezett feszültséget – kezdeményezte Sebastian Kurz Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, Ausztria leendő kancellárja.

A politikus, aki várhatóan kedden lép hivatalba, erről a szombaton este megjelent Bild am Sonntag című német újságnak adott interjúban beszélt.

Mint kifejtette, „magától értetődő, Bécs kész arra, hogy a helyszíne legyen a lehetséges tárgyalásoknak, ha Irán és az Egyesült Államok újra párbeszédbe kezdenének”. Emlékeztetett egyben arra, hogy az osztrák fővárosban több alkalommal is tárgyaltak már az iráni atomprogramról.

Megértéssel szólt arról, hogy az Egyesült Államok csapást mért Irak területén az Irán által támogatott csoportokra. Hangsúlyozta, hogy Kászim Szulejmáni tábornok (az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokának) megölése válaszreakció volt az azt megelőző iráni akciókra, amelyeket az amerikai diplomaták és az amerikai intézmények ellen követtek el. Kurz ezzel egy időben úgy vélekedett, hogy nem szabad megengedni, hogy tovább növekedjen a feszültség.

Most a diplomácia lehet az egyetlen helyes megoldás a keletkezett válság rendezésében – hangoztatta az ÖVP vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.