Százmillió dollárt gyűjtött össze Sanders és Trump

Magyar Nemzet
2020. 01. 04. 15:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata párti oldalon rekordösszegű adományt gyűjtött kampányára Bernie Sanders. Az elnökjelöltségre pályázó amerikai szenátor közlése szerint az év utolsó három hónapjában több mint 34,5 millió dollárnyi adomány érkezett be a kampányszámlájára – jelentette a távirati iroda.

Ebből 1,8 millió dollár 18-20 dolláros felajánlásokból gyűlt össze. A magát demokratikus szocialistának valló politikus rendelkezésére álló kampányösszeg így összesen 96 millió dollárra nőtt, ezzel kiemelkedik pártbeli vetélytársai közül. A felmérések szerint a jelenleg leg­esélyesebb demokrata elnökjelölt, Joe Biden, valamint a nézeteiben Sandershez legközelebb álló Elizabeth Warren szenátor még nem közölt adatokat.

Faiz Shakir, a Sanders-kampány menedzsere közleményében leszögezi: a vermonti szenátor „nap mint nap bizonyítja, hogy az amerikai dolgozók készen állnak teljes mértékben támogatni azt a jelöltet, aki kiáll mellettük és szembeszáll a legnagyobb vállalatokkal, valamint a gazdagokkal”. A kampánymenedzser hangsúlyozta azt is, a 18 dolláros kampányadományok politikai forradalmat teremtenek, és „Bernie pontosan ezért fog győzedelmeskedni”. Donald Trump kampánymenedzsere, Brad Parscale azt közölte, az elnöki kampányszámlára októbertől 46 millió dollár felajánlás érkezett, és a Trump-kampány az új évet 102,7 millió dollár készpénzzel kezdi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.