53 migráns volt a furgonban

Az észak-macedón rendőrség 53 migránst talált egy furgonban szerda este a görög határ közelében, a jármű sofőrjét őrizetbe vették – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 02. 13. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főként afganisztáni és pakisztáni illegális bevándorlókat a gevgelijai befogadóközpontba szállították, ahonnan feltételezhetően visszaszállítják őket Görögországba, míg a sofőrnek embercsempészet miatt feltételezhetően bíróság elé kell állnia.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat 2016 márciusában lezárták ugyan, de a migránsok továbbra is igyekeznek valamilyen módon eljutni az Európai Unió országaiba. Mivel a szigorított határvédelem miatt ez egyre nehezebb, embercsempészek segítségét veszik igénybe, akik általában fejenként néhány ezer euróért szállítják el őket az Európai Unió határáig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.