Az amerikai nagykövet aggályosnak tartja az EU eljárását

Georgette Mosbacher, Amerika varsói nagykövete komoly kritikával illette a Lengyelország ellen, a 7-es cikkely szerint zajló eljárást. Véleménye alapján, a téma teljesen át van politizálva Brüsszel részéről, és nem jogállamisági, hanem politikai okok miatt indították meg az eljárást a lengyelekkel szemben. Azt is hozzátette, hogy egyetlenegy Lengyelországba befektető amerikai cég nem fogalmazott meg kritikákat a jogállamiság kapcsán, ezek a vállalatok pedig nagyon jónak találják a helyi politikai-gazdasági-törvénykezési helyzetet.

Forrás: origo.hu2020. 02. 26. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott varsói nagykövete, Georgette Mosbacher asszony interjút adott kedden a Super Express című lengyel lapnak, amelynek tartalmát a dpa német és az Agerpres román hírügynökségek szemlézték.

A nagykövet asszony az interjúban nyíltan kritizálta az állítólagos jogállamisági problémák miatt az Európai Bizottság által, a 7-es cikkely szerint Lengyelország ellen még 2017-ben megindított eljárást,amely tekintetében azóta sem történt komoly előrelépés.

Georgette Mosbacher szerint Brüsszel egy pillanatig sem hezitál abban a tekintetben, hogy a jogállamiság miatt zajló eljárást a saját politikai céljaira használja fel.

A nagykövet külön kihangsúlyozta, hogy egyetlenegy Lengyelországba befektető amerikai cég sem fogalmazott meg kritikákat a jogállamiság kapcsán,ezek a vállalatok nagyon jónak találják a lengyel politikai-üzleti környezetet, és kiválóan együttműködnek a helyi hatóságokkal.

Mosbacher szerint az eljárás mögött valójában az áll, hogy a nyugat-európai államok mind a mai napig nem tudják elfogadni, hogy Lengyelország és a közép-kelet-európai régió többi állama már nem a kontinens perifériái, ahogy ez a kommunizmus időszakában és közvetlenül utána volt.

A teljec cikket IDE KATTINTVA olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.