Elmarad a magyar vita, négy helyett egy nap tart ülést az EP

Az uniós parlament vezetése annak a lehetőségét is nyitva hagyta, hogy további változtatásokat eszközöljenek, így a már rövidített program is változhat.

2020. 03. 09. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rendkívüli intézkedésekre került sor az Európai Parlamentben (EP) a koronavírus nyomán: az eredetileg négy napon át futó, eheti plenárist kizárólag a keddi ülésnapon tartják. Az EP friss tájékoztatása szerint ekkor négy témát – a nemzetközi nőnapot, a többéves keretköltségvetés ügyét, a török-görög migrációs helyzetet, illetve magát a koronavírust – vitatják meg a képviselők. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szerda estére tervezett Magyarország témájú vita is elmarad. A kimaradó vitákat egytől egyig pótolni fogják. (A balliberális pártcsaládok nyomására a lehetséges magyar befolyás a szlovén és észak-macedón médiában a plenáris napirendjére került – a szerk.)

A friss tájékoztatás kitért arra is, hogy a héten szavazásokra sem kerül majd sor, az egyetlen vitanapon felszólaló képviselőket pedig arra kérik, hogy egymástól legalább egy méternyi távolságot tartsanak. Hétfőn kora este David Sassoli elnök szimbolikusan egyébként megnyitja majd az ülést.

Múlt héten jelentették be, hogy ezúttal a képviselők nem utaznak Strasbourgba, és a járványhelyzet nyomán az ülést Brüsszelben tartják. Az EP-ben már érvényben vannak szigorító intézkedések, a közelmúltban a járvány sújtotta régiókban járt munkatársak otthonról dolgoznak.

Az uniós parlament vezetése annak a lehetőségét is nyitva hagyta, hogy további változtatásokat eszközöljenek, így a már rövidített program is változhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.