Törökország mellett áll ki Soros György

Magyar Nemzet
2020. 03. 06. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A humanitárius katasztrófa, amely hatmillió szíriait változtatott menekültté, nem az orosz elnök szíriai stratégiájának mellékhatása, hanem éppen központi célja volt – vádaskodik a Financial Times című nemzetközi napilap hasábjain megjelent véleménycikkében Soros György. A Nyílt Társadalom Alapítvány alapítójaként publikált cikkben arra buzdítja az Európai Uniót, hogy álljon ki Törökország mellett a háborús bűnös Vlagyimir Putyinnal szemben.

Az üzletember úgy véli, hogy Bassár al-Aszad szíriai elnök a legbarbárabb uralkodó Joszif Sztálin óta, majd hosszan sorolja azokat a vádakat, amelyek szerint a szír kormányerők orosz támogatással civileket, köztük kórházakat, iskolákat, óvodákat támadtak szándékosan. Figyelmeztet rá: ahogyan Moszkva 2014-ben lerohanta Ukrajnát, tudván, hogy Európa el akarja majd kerülni az összetűzést, ugyanazt a mintát alkalmazzák most Szíriában is. – Azzal, hogy az Európai Unió a menekültválságra koncentrál, csak a tüneteket kezeli, és nem az okot – teszi hozzá Soros György.

Az üzletember szerint eddig egyetlen állam mert kiállni a szíriai civilek védelmében; a máris 3,5 millió menekültnek otthont adó Törökország, amelynek viszont önmagában nincs meg a katonai ereje, hogy szembeszálljon Oroszországgal. Ezért azt a következtetést vonja le, hogy – nem feledve a törökök felelősségét más jogsértésekben – Európának ki kell állnia a törökök mellett, hogy tűzszünetet alkudhasson ki Szíriában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.