Nehéz egyedül megélni a húsvétot

Csak a laptopom kijelzőjén keresztül láthattam az otthoniakat.

2020. 04. 14. 15:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros tojás, locsolkodás nélkül, távol a családtól, a barátoktól nehéz egyedül megélni a húsvétot. Helyi barátaimmal sem találkozhattam, csak a laptopom kijelzőjén keresztül láthattam az otthoniakat.

Ráadásul valamilyen süteményt szerettem volna készíteni az ünnepre, és egy előre dobozolt, egyadagos túrótorta szeletet kellett vennem, lévén, nem csak nem tudok sütni, de még sütőm sincs a szobámban.

Uruguayban egyébként érdekes dolgok történnek. Olyan kevésnek ítélik a megbetegedések számát, és ezek is szinte mind a fővárosra korlátozódnak, hogy a kormány kilenc nap múlva megnyitja a vidéki iskolákat. Az építkezések is újraindulnak. A legtöbb bolt máris nyitva van, néhány ruhaüzlet tart csak zárva. Az újságokban arról írnak, hogy a kormány fokozatosan újra akarja indítani a rendes életet. Igaz, továbbra is úgy gondolják, hogy nagyjából a lakosság 80 százaléka várhatóan megfertőződhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.