időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Nem mindennapi előadást tartottak Amszterdam kiürült utcáin

Forrás: MTI
2020.04.24. 20:29

A Holland Nemzeti Balett hat táncosa tartott előadást a héten Amszterdam kiürült utcáin. A koreográfiát a koronavírus-járvány miatti karantén ihlette.

A szóló produkciókat a szabadban, Amszterdam ismert helyszínei – köztük az Amstel Hotel és az Eye Filmmúzeum – előtt adták elő. Az előadásokról készült felvételekből film születik, amelynek címe Gently Quiet (Gyengéden csendes). A produkciót május elején online steamingközvetítésben lehet megtekinteni – közölte a balett.

A fellépők egyike, a 25 éves Yvonne Slingerland, aki pénteken táncolt az Amstel-folyó partján, elmondta: szerette ezt az előadást, mert azt ábrázolta, hogy mit akarnak csinálni, és mennyire várják, hogy ismét visszatérjen a megszokott élet. „Még ha ilyen furcsa helyzetbe kerültünk is, továbbra is dolgozunk és megpróbáljuk elérni a közönséget. Szerintem a művészet most különösen fontos mindenkinek” – fogalmazott a balerina.

Március 15. óta Hollandiában zárva tartanak a bárok, éttermek, múzeumok és más nyilvános helyek, hogy megakadályozzák a járvány terjedését.

A Holland Nemzeti Balett minden előadását lefújták június 1-jéig, és a közös próbákat is leállították. A táncosok közül sokan otthon egyedül gyakorolnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.