Rendőrökre támadtak a no-go zónák drogkereskedői – videó

Különböző időtöltéseket találnak ki a munkanélkülivé vált drogkereskedők Franciaországban, megint divatba jött a rendőrök és tűzoltók csapdába csalása, egy másik helyen pedig felfújható medencében próbáltak lazítani a kábítószer-kereskedők családjukkal – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 04. 14. 13:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nyugszanak Franciaországban a no-go zónák kábítószer-kereskedői, egyrészt egyre feszültebbek az áruhiány miatt, a vesztegzár miatt lezárt határokon ugyanis nem igazán lehet átjuttatni az anyagot, másrészt az „átmeneti munkanélküliség” okán rengeteg szabadidejük lett, amivel a kijárási tilalom miatt nem tudnak mit kezdeni, ezért szépen lassan úgy tűnik, hogy visszatérnek a régi jól megszokott időtöltések a drogkereskedők által lakott kerületekben – olvasható a V4NA Hírügynökség honlapján.

Az egyik ilyen időtöltés a rendőrök és tűzoltók csapdába csalása. A forgatókönyv rendszerint ugyanaz, szemeteseket gyújtanak fel a rendbontók, akik aztán csoportba verődve várják a helyszínre kiérkező tűzoltókat és rendőröket. Amint az egyenruhások kiérnek a riasztás helyére, a banda bekeríti őket és rájuk támadnak, hol kövekkel, hol egyéb fegyverekkel.

Pontosan ez történt a Párizstól 25 kilométerre délre fekvő Grigny nevű településen is, Essonne megyében, erről a Valeurs actuelles francia hetilap számolt be. Húsvétkor jobb híján így próbálták levezetni a feszültséget a helyi kábítószer-kereskedők. A tűzoltók egyidejűleg a város több pontjáról is kaptak bejelentéseket, miszerint szemeteseket gyújtottak fel. Kiérkezve aztán rájuk és a rendőrökre támadtak a rendbontók.

Következő éjszaka megismétlődött a jelenet, ekkor egy rendőrségi helikopter is a helyszínre érkezett, de arra is rálőttek a tűzijátékokkal, ám személyi sérülés nem történt.

A Párizzsal szomszédos migránsok lakta hírhedt megye, Seine-Saint-Denis lakói békésebb módját választották a szórakozásnak, ők ugyanis egy felfújható medencét állítottak fel a kertben Saint Ouen-ban, hogy abban hűsöljenek a jó időben. A Le Parisien napilap értesülései szerint a város egyik olyan részén állították fel a medencét, ahol közismerten drogkereskedők laknak, de a vesztegzár alatt ez sem engedélyezett, így a kiérkező rendőrök hamar véget vetettek a mókának. A medence ugyan nem az utca közepén volt, az egészségügyi előírásoknak azonban nem felelt meg, mivel túl sokan mentek bele, ugyanabban a vízben ültek és az előírt távolságot sem tartották be. A kiérkező rendőrök egy személyt őrizetben vettek hivatalos személy elleni erőszak vádjával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.