Többszörös erőszakolót sem tudnak kiutasítani Svédországban

5 év alatt 8-szor erőszakoskodott egy férfi Svédországban, mégsem tudják kiutasítani. A notórius férfi 15 év alatt sem kapott állampolgárságot és családja sincs, de az ügyész szerint a svéd törvények miatt nem küldhetik vissza Közép-Afrikába. Egy újabb abszurd történet, ezúttal Örebroból – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 04. 29. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a közép-afrikai Burundiból származó férfi 5 év alatt nyolc alkalommal erőszakoskodott. A ma már 29 éves Bashiri Sahabu 2005-ben érkezett Svédországba. Lopás és kábítószeres bűncselekmények mellett, öt évvel ezelőtt megpróbált egy férfit megerőszakolni egy vonaton Stockholm központjában.

Két évvel később szexuálisan molesztált egy nőt egy vonaton, de a rendőrök elkapták. Az idén februárban egy 11 éves kislány lábát simogatta és más nőket is zaklatott a stockholmi központi pályaudvaron, mielőtt letartóztatták volna.

Még ugyanabban a hónapban Sahabu rátámadt egy nőre, egy repülőtérre közlekedő éjszakai buszon. Az 55 éves nő süket és részben vak is volt, ráadásul testi fogyatékos. Az afrikai megpróbálta levetkőztetni, majd erőszakkal megcsókolta, megragadta és simogatta majd végül arra kényszerítette őt, hogy a nemi szervét a szájába vegye. Bár több utas is volt a buszon, de senki sem lépett közbe.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor éjszaka egy recepciós nőt támadt meg az egyik örebrói szállodában. Nem volt szerencséje, mert egy vendég és egy szállodai alkalmazott elfogta. A múlt pénteken az Örebro kerületi bíróság két év és kilenc hónapos börtönbüntetésre ítélte Sahabut a szexuális zaklatások, valamint a lopás és a kábítószer-bűncselekmény miatt.

Habár a férfi 15 év alatt sem kapta meg a svéd állampolgárságot és családja sincs, Allen Saruchanjan Sinelnikov ügyész a Fria Tider című lapnak elmagyarázta, hogy azért nem lehet kiutasítani mert 15 éves kora előtt érkezett és menekült volt. „Jogi korlátozások vonatkoznak arra, hogy mikor lehet kitoloncolni valakit és mikor nem” – mondta Sinelnikov. „Meg akartam csinálni, de ez nem lehetséges” – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.