Meghívót jelentene a migránsoknak letelepítésük felgyorsítása

Ha a járványhelyzetre hivatkozva Olaszországban felgyorsítanák az illegális bevándorlók letelepedésének folyamatát, az meghívólevelet jelentene a migránsoknak – vélekedett Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.

Forrás: MTI2020. 05. 10. 7:24
Migrants of the immigrant center CETI welcomes newly arrived African immigrants in the Spanish enclave Ceuta, after some 200 refugees crossed the border fence between Morocco and Ceuta
Ünneplő migránsok Ceuta befogadóközpontjában Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő azt mondta: az olasz mezőgazdaság problémáit így nem lehet megoldani, de részben a helyi maffiaerők, részben a valóban munkaerőre éhes munkáltatók és az Afrikából migránsokat útnak indítók között újfajta szövetség alakulna ki.

Szomráky Béla szerint a probléma az, hogy a befogadótáborokban levő migránsok, bár menekülnének onnan, de nem a földekre „répát szedni”, hanem Németországba, vagy Svédországba. Egy „komoly” megoldásért pedig, amellyel az olaszok is „értelmét látnák a munkának”, nagy pénzösszegeket kellene megmozgatni, így az olasz mezőgazdasági termékek ára jelentősen megemelkedne.

Hangsúlyozta: az olasz kormány mindennapjait folyamatos belső krízis határozza meg. Hol ide kapnak, hol oda, és azt is kiemelte, hogy a dél-olaszországi mezőgazdaság helyzete hosszú távon megoldatlannak látszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.