Számonkérte a maszkot, lelőtték

Egy házaspárt és fiukat vádolják azzal a gyilkossággal, amelyet egy michigani áruház biztonsági őre ellen követtek el.

Mártonffy Attila
2020. 05. 05. 21:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy házaspárt és fiukat vádolják azzal a gyilkossággal, amelyet még múlt pénteken követtek el az amerikai Michigan állambeli Flint egyik áruházának biztonsági őre ellen. Az őr, a negyvenhárom éves Calvin Munerlyn nem engedte be a Family Dollar nevű üzletbe a a 44 éves Larry Teague és 45 éves Sharmel Teague szintén velük lévő lányát, mert nem viselte a koronavírus ellen hatóságilag előírt szájmaszkot. Michigan egyike a járvány által leginkább sújtott szövetségi államoknak. Miután az áruház szabályzatának megfelelően a biztonsági őr nem engedte be a lányt az üzletbe, heves veszekedés robbant ki a felek között, amelynek során Sharmel Teague leköpte Calvin Munerlynt. Ezt követően a család autón távozott egy közeli lakóparkba.

A biztonsági videófelvételek és szemtanúk elmondása szerint kisvártatva a házaspár és fiuk, a 23 éves Ramonyea Bishop ugyanazzal az autóval visszatért, és ismét hangos szóváltásba keveredtek. A férj azt vetette az őr szemére, hogy tiszteletlenül viselkedett a feleségével, Bishop pedig állítólag elővett egy pisztolyt, és hátulról fejbe lőtte a biztonsági őrt. Azonnal kórházba szállították, de ott belehalt sérülésébe. A feleséget őrizetbe vették, férje és fia viszont elmenekült. A lányt nem vitték be a rendőrségre, a család másik három tagját viszont előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják. Larry Teague-nek azért is felelnie kell, mert nem tartotta be az állam kormányzója által hozott rendeletet az áruházakban kötelező maszkviselésről. A gyilkosságot nagy valószínűséggel nem minősítik terrorcselekménynek, valamint kizárható az etnikai indíttatás is, mivel a hírügynökségek által közölt fotók tanúsága szerint mind az áldozat, mind az elkövetők afroamerikaiak.

– A fiam csak a munkáját végezte – kesergett az áldozat édesanyja. Calvin Munerlyn nyolc gyermeket hagyott hátra. Esete nagy port vert fel, temetésére és hozzátartozóinak megsegítésére máris százezer dollárt gyűjtöttek a GoFundMe közösségi adománygyűjtő weboldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.