Hatvannégy migránst találtak egy kisbuszban Észak-Macedóniában

A hétfőn este történt incidensben a görög határ felől érkezett jármű sofőrje elmenekült.

Forrás: MTI2020. 06. 23. 21:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-macedóniai rendőrség 64 bangladesi migránst talált egy ellenőrzésre megállított kisbuszba bezsúfolva – közölte kedden a MIA közszolgálati hírügynökség.

A MIA a rendőrségtől úgy értesült, hogy a hétfőn este történt incidensben a görög határ felől érkezett jármű sofőrje elmenekült.

Az illegális bevándorlókat a gevgelijai befogadóközpontba szállították.

Észak-Macedónia az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalon fekszik, amelyet 2016 márciusában lezártak több ország együttműködésével, de az illegális bevándorlók továbbra is igyekeznek valamilyen módon eljutni az Európai Unió országaiba. A Törökországból Görögországon át érkezők száma jelentősen apadt az utóbbi években. A migránsok a fokozott ellenőrzések miatt gyakran embercsempészeknek fizetnek azért, hogy észrevétlenül juthassanak tovább a következő határig, nemegyszer életüket kockáztatva azzal, hogy bűnözők gondjaira bízzák magukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.