A héten 2800 lélegeztetőgép és közel nyolcmillió maszk érkezett

A tudósok, járványügyi szakemberek továbbra sem tudják pontosan előrejelezni a vírus terjedését.

Forrás: MTI2020. 06. 14. 10:52
null
Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen a Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyû érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyûket négy repülõgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minõségellenõrzést - tette hozzá. A tárcavezetõ elmondta: mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülõgépei a Kínát Magyarországgal összekötõ légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu Fotó: Árvai Károly/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben azt írta, a WHO főigazgatójának tájékoztatása szerint naponta több mint százezer új koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak világszerte. A tudósok, járványügyi szakemberek továbbra sem tudják pontosan előrejelezni a vírus jövőjét. Ha a világ más pontjain folyamatosan terjed a betegség, sajnos semmi nem zárja ki annak visszatérését Európába.

A mi feladatunk az, hogy felkészítsük az egészségügyi rendszerünket a legrosszabb forgatókönyvre, így egy esetleges második hullámra is – tette hozzá.

A héten ezért 2800 lélegeztetőgép és közel nyolcmillió maszk érkezett Magyarországra – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.