Fehéreknek tartana érzékenyítőtréningeket a BLM

Sok új kezdeményezést hozott magával a Black Lives Matter mozgalom, ezek közül az egyik a sokszínűséget elősegítő tréning. Az érzékenyítő program keretében azt tanítanák meg a fehér embereknek, hogy hogyan tudják „visszacsinálni a fehérségüket”, illetve mit tudnak tenni a rasszizmus ellen.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 09. 14:27
Seattle, Black Lives Matter ‘Occupied Protest’
epa08515103 One of the few remaining barriers with plywood artwork around the Capitol Hill Occupied Protest, an area near a precinct abandoned by police where activists continue to protest police brutality and support the Black Lives Matter movement, is pictured in Seattle, Washington, USA, 28 June 2020. The city is planning to remove barriers from the area and reoccupy the police station. EPA/STEPHEN BRASHEAR Fotó: STEPHEN BRASHEAR Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seattle lett az egyik központja a szélsőséges Black Lives Matter-tüntetéseknek, hiszen itt jött létre a híres-hírhedt autonóm zóna, a CHOP is. A város most azzal állt elő, hogy tréningeket fognak tartani a fehér bőrű munkavállalóknak a fehérségről és a faji felsőbbrendűségről, számol be róla a Post Millennial.

Mint kiderült, a programban úgynevezett sokszínűségi trénerek okítják majd a fehér embereket – többek között arról, hogy az individualizmus a faji elnyomás tudatalatti jele. A fehér bőrű dolgozó ráadásul egy felettébb ördögi körbe is belekeveredik: ha ugyanis túl sokat beszél, az már tehernek vagy atyáskodásnak számít, viszont ha túl keveset beszél, akkor hallgat, és a tüntetések egyik jelmondata is az volt, hogy a hallgatás erőszaknak minősül.

A program tervezetéből az is megtudható, hogy a fehér embereknek „vissza kell csinálniuk a fehérségüket”. Erre adnak példákat, hogy miként lehet ezt megtenni – például együtt kell működni a kisebbségekkel, és a fehéreknek önmagukkal meg kell beszélniük, milyen részük volt a rasszizmusban.

A tréning anyaga szerint a fehér emberek nagyban bűnösek a fehér felsőbbrendűségi rendszerben, éppen ezért felelősségre kell vonni őket. Ezenkívül bemutatnak egy körforgást, hogy miként zajlik a rasszizmus a világban, valamint arra is felhívják a fehér emberek figyelmét, hogy engedjék el azokat a kiváltságokat, amelyeket csak ők élvezhetnek, például a fizikai biztonságot.

A sokszínűséget reklámozó programra a City Journal szerkesztője, Christopher F. Rufo hívta fel a figyelmet a közösségi médiában. Azt is elmondta, hogy nem lehet tudni sem a trénerek nevét, sem a költségvetést, ezeket azonban fontos kideríteni.

Hogy mennyire kifordult magából a világ a BLM-mozgalom hatására, azt nagyon jól mutatja be a CNN műsorában nemrég lezajlott beszélgetés is. Don Lemon és Chris Cuomo ugyanis arról beszélt, mennyire elítélendő az, hogy egy kaliforniai pár megrongálta a BLM egyik utcai festményét – az természetesen már nem gond, hogy a BLM tüntetői szobrokat döntenek le.

A beszélgetés során felmerült a Rushmore-hegy is, ahol négy amerikai elnök hegyoldalba vésett arcképe látható. Ezzel kapcsolatban Lemon azt mondta, szerinte Barack Obama arcát is bele lehetne vésni a hegybe, elvégre ő volt az ország első fekete bőrű elnöke. Majd azon lamentált, hogy tulajdonképpen mi a probléma az ország újraformálásával, amikor az lényegében mindenkié.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.