Hatan meghaltak egy pokolgépes merényletben a szír–török határon

Hatan életüket vesztették és tizenheten megsebesültek egy pokolgépes merényletben kedden az északkelet-szíriai Tell-Abjad határvárosában – közölte a török védelmi minisztérium.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arab városból tavaly októberben űzték el a török támogatást élvező erők a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciát egy nagyszabású török offenzívával. Azóta civilek tucatjainak életét követelő számos véres merénylet történt Tell-Abjadban.

Sanliurfa török tartomány kormányzójának hivatala szerint a mostani támadást egy autóba rejtett pokolgéppel követték el, a sebesülteket pedig a határ két oldalán lévő kórházakban kezelik.

Ankara az YPG-t a Délkelet-Törökországban tevékeny és nemzetközileg is terrorszervezetnek nyilvánított, szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségesének tekinti. A török hadsereg két – az Eufráteszi Pajzs és az Olajág fedőnevet viselő – hadműveletet is indított Észak-Szíriában a határa mentén lévő térségnek a dzsihadistáktól, illetve az YPG egységeitől való megtisztítására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.