Migránsok támadtak csendőrökre, ketten megsérültek

Két csendőr megsérült és két járművükben is kár keletkezett, amikor rájuk támadt mintegy húsz migráns, akik épp egy kamionba próbáltak bejutni. A hatóság könnygáz és gumilövedék segítségével fékezte meg a csőcseléket, egy migránst őrizetbe vettek – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 07. 30. 18:24
null
Pazarkule, 2020. március 12. Görög rendőrök könnygázzal védekeznek az őket kövekkel dobáló illegális bevándorlók ellen a török-görög Pazarkule határátkelőnél, a törökországi Edirne térségében 2020. március 11-én. Törökországban tartózkodó migránsok ezrei özönlöttek a görög határhoz, mert a török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő bevándorlókat és megnyitja előttük a határokat. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Franciaország északi részén, Calvados megyében lévő Ouistreham városában összecsapásba torkollott a csendőri ellenőrzés. A hatóságok egy húszfős, migránsokból álló csapatot szerettek volna igazoltatni, de azok rájuk támadtak, így végül könnygázzal és gumilövedékkel kellett őket megfékezni. Az esetről elsőként a France Bleu hírportál számolt be.

A menekültek épp egy kamionba próbáltak meg bejutni, amikor a csendőrök rajtuk ütöttek. A verekedés során két csendőr megsérült és két csendőrségi járműben is kár keletkezett.

A csendőrök az egyik migránst őrizetbe vették. Egy menekülteket segítő önkéntes nyilatkozata alapján az egyik migráns is megsérült, de a sajtó megkeresésére a csendőrség ezt az információt cáfolta.

Ouistreham népszerű kiindulópont az Angliába vágyó migránsok körében, rendszeresen próbálnak meg feljutni a kompra tartó kamionokra, ezért a hatóságok fokozott figyelemmel kísérik a kikötőt, ahol rendszeres ellenőrzéseket tartanak, de a migránsok sokszor még a csendőrök jelenléte ellenére is menet közben próbálnak meg felkapaszkodni a teherautókra – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

A vezető kép illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.