időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Menczer: Nem tudunk arról, hogy a tragédiában magyar állampolgár érintett lenne

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2020.08.05. 09:24
Menczer: Nem tudunk arról, hogy a tragédiában magyar állampolgár érintett lenne

Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családjainak és a sérülteknek, Libanon mellett állunk ebben a szörnyű helyzetben – írta Menczer Tamás külügyi államtitkár

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a pusztító libanoni robbanásról. Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családjainak és a sérülteknek, Libanon mellett állunk ebben a szörnyű helyzetben – írta Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-oldalán.

A politikus hozzátette nem tudunk arról, hogy a tragédiában magyar állampolgár érintett lenne, segítséget mostanáig senki sem kért.

– A nagykövetség természetesen kapcsolatban van a helyi hatóságokkal – írta, hozzátéve, a robbanás során a követség épülete is megsérült, álmennyezetek szakadtak le, és ablakok törtek be, ahogy több munkatársunk lakásán is. Menczer Facebook-posztjában arról is beszámolt, hogy kollégáik jól vannak, készen állnak arra, hogy szükség esetén segítsék a magyar állampolgárokat.

Bejrúti robbanás

Bejrút: a pusztító robbanás anatómiája + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.